Afișez toate cele 7 rezultate

Trusa medicala, triunghiul de avertizare, stingatorul auto si vesta de siguranta sunt patru accesorii importante pe care orice sofer ar trebui sa le aiba in masina. in legislatia româneasca, exista obligatia ca fiecare masina sa aiba un kit de siguranta. Conform articolului 65 din Codul rutier, “in vehiculele inmatriculate sau inregistrate in România, trebuie sa se afle o trusa de prim ajutor, un triunghi reflectorizant si un stingator de incendiu, conform prevederilor legale in vigoare.”

Kitul de siguranta trebuie sa contina urmatoarele elemente:

Trusa de prim ajutor, care sa contina un set minim de elemente pentru acordarea primului ajutor in caz de accident sau urgente medicale.
Triunghiul reflectorizant, care sa fie vizibil si usor de observat dintr-o distanta adecvata si care sa fie amplasat conform prevederilor legale.
Stingator de incendiu, care sa fie adecvat pentru utilizarea in masina si sa fie verificat periodic pentru a se asigura ca este functional.
De asemenea, pot exista si alte elemente adaugate in kitul de siguranta, cum ar fi vestele reflectorizante sau alte obiecte de siguranta.
Trusa medicala este conceputa pentru a oferi prim ajutor in caz de accident sau alte situatii de urgenta. Aceasta trebuie sa includa elemente precum bandaje, dezinfectant, foarfece medicale, manusi sterile si alte obiecte necesare pentru a oferi prim ajutor. Trusa medicala ar trebui sa fie bine organizata si usor de accesat in caz de urgenta.
Triunghiul de avertizare este un dispozitiv de siguranta care trebuie plasat in spatele masinii in cazul unei defectiuni sau a unui accident pentru a avertiza ceilalti soferi de prezenta vehiculului oprit. Triunghiul trebuie sa fie plasat la o distanta corespunzatoare de masina pentru a preveni accidentele si trebuie sa fie vizibil din toate directiile. Este important sa respectati regulile de siguranta rutiera si sa plasati triunghiul in locul potrivit inainte de a incepe orice reparatii sau alte activitati in afara masinii.
Stingatorul auto este un dispozitiv care poate fi folosit in cazul unui incendiu in masina. Acestea sunt concepute pentru a stinge incendiile de mici dimensiuni si pot preveni raspândirea focului. Stingatoarele auto trebuie sa fie verificate periodic pentru a asigura ca sunt inca functionale si trebuie inlocuite daca este necesar.
Vesta de siguranta este un alt element important de siguranta rutiera. Aceasta trebuie purtata in cazul unei defectiuni sau a unui accident pentru a asigura vizibilitatea si siguranta in trafic. Vesta trebuie sa fie reflectorizanta si sa fie usor de vizualizat in conditii de lumina redusa. De asemenea, trebuie sa fie confortabila si sa se potriveasca corespunzator pentru a permite miscarea libera a corpului.
in concluzie, aceste accesorii sunt esentiale pentru siguranta in trafic si trebuie sa fie pastrate in masina in permanenta,