Afișez toate cele 7 rezultate

Cricurile auto fac parte din categoria Depanare auto si sunt dispozitive utilizate pentru a ridica partea din fata sau din spate a unei masini pentru a permite efectuarea de lucrari de intretinere sau reparare la roti sau alte componente ale masinii. Acestea sunt unule dintre cele mai importante accesorii de depanare auto si trebuie utilizate cu grija pentru a evita accidentele.
Exista mai multe tipuri de cricuri auto disponibile, cum ar fi cricurile cu manivela, cricurile hidraulice sau cricurile cu aer comprimat. Cricurile cu manivela sunt cele mai comune si sunt alimentate manual, utilizând o manivela pentru a ridica masina. Cricurile hidraulice folosesc lichid sub presiune pentru a ridica masina, in timp ce cricurile cu aer comprimat utilizeaza aer comprimat pentru a ridica masina.
Este important sa utilizati un cric de capacitate corespunzatoare, in functie de greutatea masinii si sa il amplasati in mod corespunzator sub punctul de ridicare recomandat de producatorul masinii. inainte de a utiliza cricul, trebuie sa va asigurati ca masina se afla pe o suprafata plata si solida si ca frânele sunt blocate pentru a preveni miscarea neasteptata a masinii in timpul ridicarii. De asemenea, trebuie sa utilizati suporturi de siguranta sau talere de siguranta pentru a sustine masina in timp ce efectuati lucrarile sub masina.
Este important sa respectati intotdeauna instructiunile producatorului si sa folositi cricul cu precautie pentru a evita accidentele sau deteriorarea masinii. De asemenea, trebuie sa examinati periodic cricul pentru a identifica eventuale semne de uzura sau deteriorare si sa il inlocuiti daca este necesar pentru a asigura o utilizare sigura si eficienta.